På denne side har samler jeg links til ikke-danske, interaktive, webbaserede ressourcer, som egner sig godt til undervisningsbrug på elektroniske tavler:
IT_-_Lees_summit.PNG
Meget omfattende samling af links til undervisningsrelevante, interaktive, engelsksprogede webressourcer samt færdige Notebook-filer i blandede kategorier. Endelig gemmer siden også på links til div. SMARTboard-tutorials/video-vejledninger. Besøg siden her.
Utah_education_network2.PNG
Utah Education Network har en stor samling af gode, interaktive, engelsksprogede undervisningsressourcer, sorteret efter aldersgrupper svarende til indskoling, mellemtrin og udskoling. Linket her fører direkte til aktiviteterne på mellemtrinnet, og de andre aldersgrupper kan vælges via de to links nederst på siden.
Arcademic_skill_builders.PNG
Arcademic Skill builders har en fin samling af interaktive læringsspil (indenfor kategorierne: Basic Maths, Language arts, Vocabulary, Thinking skills). Spillene er sorteret efter aldersgruppe og fag (op til ca. 6. klassetrin).
Som lærer kan man oprette et klasseabonnement gratis, som giver eleverne mulighed for at dyste mod hinanden i multiplayer-spil, samt mulighed for at følge den enkelte elevs udvikling i de enkelte dicipliner.
Grammar_Ninja.PNG
Grammar Ninja - Læringsspil - Træn engelsk grammatik på 3 forskellige sværhedsniveauer.
Teacher_LED.PNG
På websitet Teacher LED finder man interaktive ressourcer til undervisning i Matematik, Engelsk og Geografi, primært visualiseringer/demonstrationer af begreber og metoder.
Magic_gopher.PNG
The Magic Gopher - Kan det magiske jordegern mon virkelig læse dine tanker og gætte hvilket tocifret tal du tænker på? - Prøv en sjov udfordring.
TES_Iboard.PNG
Websitet TES Iboard huser en rigtig stor samling interaktive læringsaktivteter indenfor fagområderne Matematik og Engelsk. Sværhedsgrad: Fra førskole til ca. 6. kl.trin
Founding_dreams.PNG
Founding dreams er også et website med interaktive ressourcer på engelsk for indskoling og mellemtrin i fagområderne:
Matematik, Engelsk, Naturvidenskab, Samfundsviden, IT, Sociale kompetencer og Sundhed.
Clockres.PNG
På siden Clockres kan man finde et fuldskærms-Live-ur til træning af klokken med. Vælg mellem analogt og digitalt. Med pilene under uret kan man flytte viserne/ændre tiden i forskellige intervaller.
Topmarks.PNG
På websitet Topmarks finder man gode interaktive ressourcer (på engelsk) til Matematik og Engelsk indenfor flg. kategorier:
Matematik
Ordering and sequencing numbers, Mental Maths, Addition and subtraction, Multiplication and division, Fractions and decimals, Money, Shape, poisition and movement, Measures, Data handling og Problem solving.
Engelsk
Punctuation, Words and spelling, Writing, Stories, Reading og Poetry.
Ressourcerne er sorteret efter aldrsgrupper op til ca. 14. år.
Mr_Nussbaum.PNG
På det amerikanske websted Mr. Nussbaum finder man et stort udvalg af læringsspil indenfor områderne: Math, Language Arts, Science og Social studies. Under fanen Recess kan eleverne desuden holde et lille frikvarter med andre spil.
Spillene er farvemarkeret efter sværhedsgrad.
Raders_Numbernut.PNG
Websitet Rader's Numbernut indeholder et væld af interaktive Matematik-spil, med fine instruktioner (på engelsk).
Aktiviteterne er opdelt efter sværhedsgrad (Basic og Advanced).
Samorost_1.PNG
Samorost2.PNG
De to fascinerende webspil Samorost 1 og Samorost 2 hører til spiltypen "Point & Click" - Klik jer rundt i et mystisk fantasiunivers med musen eller med fingeren på SMARTboardet - Når markøren ændres til et hånd-ikon, betyder det at et fingertryk dér medfører en eller anden handling i spillet. Hver scene har en eller flere indbyggede udfordringer, som man selv skal finde, for at komme videre i spillet.
Spillene er med deres flotte grafik oplagte at nyde på SMARTboard,samtidig med at eleverne træner deres evne til at iagttage selv små detaljer og kommunikere/samarbejde om mulige løsninger.
Behind_the_blob.PNG
Prøv en sjov udfordring på tavlen med webspillet Behind the Blob - Ved at studere spillepladens viste talmønstre, gælder det om at gætte hvilket tal der mon gemmer sig bag den røde farveklat. Gættet skrives i det hvide felt og svaret kontrolleres med tryk på knappen "Check my answer". Fra forsiden vælges hvilken sværhedsgrad man er klar til samt hvor mange minutter aktiviteten skal vare.
Googolpower.PNG
Endnu en side der bugner af Matematik-onlinespil er sitet Googolpower. Her finder du alt fra "Snakes and ladders" til Knæk koden-spil.
Gamedesign.jpg
Gamedesign er en genial side at hive frem til en sjov hyggestund i klassen med Smartboardet i centrum. Her er spil for næsten enhver smag, og på nær nogle få af spillene på siden, egner de sig alle virkelig godt til IWB.
Jeg har særligt lyst til at fremhæve spil som Dice Wars, Chat noire, Alphabet drop, Peg solitaire, Shot, Slider, Domino pressure, World map og White jigzaw. Disse spil kan nemlig alle spilles ved at eleverne på skift kommer op til tavlen og foretager et træk i spillet og ved at eleverne skal samarbejde/kommunikere om at finde de bedste strategier.
Learning_planet.PNG
Websitet Learning Planet har en lang række interaktive læringsspil i kategorierne: Early learning Activities, Brain and memory games, Language arts and Word games, Logic-problem solving Games, Math Games, Quiz Games, Arcade Games og Creative activities.
Aktiviteterne er sorteret i aldersgrupperne "førskole/indskoling", 1.-3. kl., 4.-6. kl. og 7. kl og opefter.
external image logo.png
På websitet English Attack er der - foruden 5 gode læringsspil - 2 spændende, interaktive ordforrådsværktøjer "Video Boosters" og "Photo vocabs", som giver eleverne mulighed for at træne/udvide deres engelske ordforråd med afsæt i dagens gratis videoklip eller foto-tema.
Vælger man at tegne abonnement, får man adgang til det fulde video- og foto-arkiv.
Schooltime Games
Schooltime Games har en blandet samling af engelsksprogede læringspil i kategorierne: Social studies, Language arts, Mathematics, Science, Logic, Sport. Arcade og Puzzles.
external image abcya_logo.png
Hos ABCya finder man et stort udvalg af interaktive læringsspil indenfor flg. kategorier: Letters, Numbers, Shapes, Geometry, Patterns, Mouse manipulation, Art, Holiday og Just for fun.
festisite.jpg
Med onlineværktøjet Festisite kan man lege med sjove, grafiske teksteffekter ved at indsætte en tekst og vælge imellem forskellige slags tekst-layouts.
Til tavlebrug kan jeg især anbefale rebus-generatoren, som laver sjove (og lidt svære) billedrebusser ud af (korte!) engelske sætninger.
Smyface.jpg
Smyface er et interaktivt "vis hvad du føler"-barometer. Flyt skyderen mod venstre eller mod højre indtil ansigtet viser det ansigtsudtryk, som passer til dine følelser. Kan bruges både på tavlen og på individuelle pc'er i undervisning om kropssprog, mimik og kommunikation om følelser.
Har man lyst kan man også skrive en lille tilhørende tekst (max. 80 tegn) og sende en hilsen med det valgte ansigt til en ven pr. e-mail eller poste sin hilsen på sin Facebook- eller Twitterkonto.
Coolbuddy.jpg
På spil-siden Coolbuddy finder man et stort udvalg af de såkaldte "point & click"-spil, hvor spilleren ved hjælp af museklik eller fingertryk på tavlen styrer spillenes personer/figurer og deres handlinger i forskellige digitale scenarier. Det kan f.eks. være at figuren skal løse nogle opgaver, samle ting op, åbne døre eller lign.
Sådanne spil egner sig rigtig godt som fællesaktivitet på en elektronisk tavle, da eleverne kan samarbejde om at regne ud hvad der foregår og hvordan opgaverne løses.
Blobz_guide_to_electric_circuits.jpg
The blobz guide to electric circuits er et interaktivt website, der handler om elektriske kredsløb. 5 forskellige områder af emnet elektricitet behandles med hhv. animerede demonstrationer (under punktet 'i'), afprøvninger af teorien (vælg den grønne pil) og endelig quizzer, der repeterer det lærte (vælg spørgsmålstegnet.
Anne_Frank.jpg
Anne Frank Museet i Amsterdam har lavet et flot, engelsksproget undervisningssite om Anne Frank, som bl.a. indeholder en tidslinje, fakta, videoklip, en simuleret genskabelse af familiens skjulested (som man kan bevæge sig rundt i ved hjælp af mus eller fingertryk på tavlen) og opgaver.
Timtim.jpg
Med online-tegneværktøjet Timtim kan I træne farvelægning (vælg en sort/hvid skitse fra samlingen og udfyld felterne med malerspanden), dekorer med egne streger og tekst, eller lav jeres egne digitale tegninger fra bunden af.
Crickweb.jpg
På websitet Crickweb finder man en stor samling af spil til indskoling og mellemtrin - både til læring og bare for sjov. Alle spil egner sig til IWB.
Toy_Theater.jpg
Toy Theater er et skatkammer af interaktive ressourcer til næsten alle fag. Lav f.eks. jeres egne animationer på tavlen, komponer jeres egne melodier eller spil sjove læringsspil. Næsten alt kan lade sig gøre her indefor kategorierne: Art, Math, Reading, Music, Puzzles og Games.
external image logo.gif
Fantastic Contraption er en online-byggeplads, hvor det gælder om at lave opfindsomme konstruktioner ud af massive, flydende og bevægelige komponenter.
Illuminations.PNG
Websitet Illuminations huser en stor samling af interaktive matematik-ressourcer (se under fanen Activities). Herudover kan man under fanen Lessons finde et stort udbud af opgaveark i pdf-format.
Gamequarium.PNG
Gamequarium har en meget stor samling af interaktive læringsspil, opdelt efter fag/emne.
Many_things.jpg
Many Things er et engelsksproget website udviklet til undervisning af tosprogede elever. Siden indeholder en enorm samling af forskellige interaktive opgaver, fordelt i kategorierne: Vocabulary, Reading (with mp3), Grammar, Listening and speaking og Other. Brugerfladen er meget skrabet, men sit småkedelige layout til trods er dette en virkelig stærk ressource til engelskunderisningen.
Petes_powerpoint_station.PNG
Hjemmesiden Pete's PowerPoint Station indeholder en meget stor samling af engelsksprogede undervisningsmaterialer i PPT-format (PowerPoint-præsentation) til en bred vifte af fagområder. Se sidens emneindeks her.
Magnetic_Numbers.PNG
Webstedet Magnetic Numbers har en fin lille samling af øvelser med tal-magneter og træning i at gange, minusse og plusse.
Endvidere får du en traditionel sort tavle med hvide magneter med tegn og tal ved at trykke på linket Magnetic place value board for teachers.
Numberlines.PNG
Med webværktøjet Numberlines kan I træne talrækkefølger på forskellige sværhedsniveauer, f.eks. med decimal- og minustal.
Bed om tilfældigt genererede taløvelser eller bestem selv hvilke tal der ønskes trænet med, og placer de farvede bokse hen over de tal der skal gættes.
Oswego.PNG
Et websted der hedder Oswego tilbyder nogle rigtig sjove, interaktive matematik-aktiviteter, f.eks. skydespil, Lær klokken, find koordinater, talstørrelser m.m.
Virtual_manipulatives.PNG
National Library of Virtual Manipulatives huser en meget stor samling af interaktive matematik-ressourcer fordelt på forskellige kl.trin.
Scholastic.PNG
Websitet Scholastic har undersiden Interactive Whiteboard Activities, som ikke alene gemmer på en masse gode interaktive undervisnings-ressourcer på forskellige kl.trin, men også vejledninger og inspiration til hvordan de enkelte aktiviteter kan anvendes på IWB i praksis.
NOAA_games.PNG
Lær om natur og dyreliv i og ved vandet gennem en samling af interaktive læringsspil på websitet **NOAA Games** (National Oceanic and Atmospheric Administration).
Writing_repeater.PNG
Men onlineværktøjet Writing Repeater kan man øve sig i at skrive pæn håndskrift på tavlen. Hvis man trykker på knappen Save efter at man har skrevet, og derefter trykker på Play, vil det man lige har skrevet og gemt blive vist som en lille animationsfilm. Værktøjet egner sig derfor fint til demonstration af håndens bevægelser ved håndskrift. Man kan også fjerne linjerne og bare bruge værktøjet til at tegne med.
Kent_ITC.PNG
Websitet Kent ITC er propfyldt med links til interaktive undervisningsressourcer på forskellige klassetrin. Her er virkelig meget at komme efter til alle slags elektroniske tavler, herunder også PowerPoint-præsentationer.
Magic_number.jpg
Prøv et spil Magic Number. Placer tal i skemaet med tryllestaven, så summen af alle vandrette og lodrette rækker svarer til tallet i tryllekunstnerens hat.
3Dtoad2.jpg
Websitet 3DToad gemmer på en fin samling af interaktive 3D-billeder i 16 forskellige kategorier udviklet til undervisningsbrug.
Zoom.jpg
Websitet Zoom.it er et onlineværktøj man kan bruge til nærstudier af billeder/billeddetaljer. Indsæt et billedes url-adresse i Create-feltet og værktøjet åbner billedet i en zoom-version man kan navigere rundt i og zoome ind/ud på med musen og musescrolleren.
digital_dialects.PNG
På websitet Digital dialects finder man en kæmpestor ressource med forskellige interaktive sprogindlærings-aktiviteter og -onlinespil på hele 60 forskellige sprog (herunder dansk, hvilket også gør værktøjet egnet til brug i undervisning af tosprogede børn).
Infant_encyclopedia.PNG
Infant encyclopedia er et engelsksproget opslagsværk for de yngre klasser, som både indeholder små korte læs-let-tekster, mange billeder og interaktive læringsspil og aktviteter.
Cookie.PNG
Websitet Cookie kan meget varmt anbefales, hvis du søger interaktive læringsspil, e-bøger med lyd, undervisningsmaterialer og aktiviteter, som gør sig godt på elektroniske tavler. Her er et virkelig stort udvalg indenfor fagområderne: Læsning, Matematik, Science, Billedkunst og Engelsk. Mange af materialerne kan også printes ud som opgaveark (se under fanen Worksheets).
All_about_animals.PNG
All About Animals er et spændende website med en engelsksproget billeddatabase om dyr. Fra forsiden vælges om man ønsker at benytte opslagsværket med eller uden lyd. Vælg mellem 65 forskellige dyrearter og find billeder og korte, lette tekster, der fortæller om dyrenes særkender og levevis. Godt tekstmateriale til let øvede i engelskundervisningen.
Fra forsiden kan i øvrigt også downloades gallerisamlinger af dyrebilleder til SMART Notebook-galleriet (Tryk på linket > Vælg Gem > Vælg derefter Kør... og de nye billeder vil nu være tilføjet til galleriet i Notebook i en særskilt mappe i billedmappen "Mit indhold".
Math_Interactives2.PNG
Math Interactives er et website med mange fine, interaktive matematikressourcer.
I_spy.PNG
Som navnet antyder er websiden I spy et sted, hvor det gælder om at have øjnene med sig. Prøv de interaktive findespil med zoom, et spil Bingo eller puslespil.
Smartboard_team_games.PNG
SMARTboard Team Games er en blog, som holder udkig efter og linker til sjove og lærerige webressourcer, som egner sig særligt godt til fællesaktivitet på elektronisk tavle.
Interactive_websites.PNG
Websitet JC-schools.net (Interactive Websites) indeholder en stor linkssamling til interaktive undervisningsressourcer indenfor fagområderne: Engelsk, Matematik, Science og Samfundsfag.
Ismartboard.PNG
På websitet I Smartboard findes links til mange, gode IWB-egnede webressourcer indenfor fagområderne: Matematik, Engelsk/læsning, Science, Social studies (Samfundsfag) og "Others".
Shodor_interactives.PNG
Shodor Interactives indeholder en stor samling af interaktive webressourcer til matematik- og Science-undervisning til undervisning fra ca. mellemtrinnet og opefter
SEN_switches2.png
Websitet SEN Switcher indeholder en fin samling af interaktive "Tryk og se hvad der sker"-aktiviteter udviklet til brug i specialundervisning. Aktiviteterne, som bl.a. handler om genkendelse af former, mønstre og lyde kan tilpasses til den enkelte brugers behov.
polyvore.PNG
Polyvore er et online-design-værktøj, som kan bruges til at fremstille collager af tekst og billeder, i dameblads-/magasin-stil. Værktøjet indeholder et kæmpestort udvalg af billeder, billederrammer, effekter og teksttyper, man kan sammensætte på kryds og tværs.
Museum_of_obsolute_objects.PNG
Museum of obsolete Objects er et digitalt (engelsksproget) museum med en tidslinje over diverse uddøde gadgets og objekter, som ikke længere bruges/produceres.
jigsaw_planet.PNG
På websitet Jigsaw Planet kan man uploade et billede og lave det om til et interaktivt puslespil. Vælg selv hvor mange brikker puslespillet skal bestå af og om brikkerne skal kunne roteres. Har man ikke lyst til at lave sit eget puslespil, kan man prøve kræfter med andres puslespil (se under fanen Explore)